Neem contact op
Neem contact op
pijl in de roos

Strategie is executie

Bij CXN geven we strategisch advies zonder onze klanten om de oren te slaan met vakterminologie. De uitspraak ‘cut the crap’ past ons wel, want we ondersteunen onze klanten op een heldere manier. Daarnaast helpen we graag met de uitvoering hiervan.

Wat is nou eigenlijk een strategie. Heb je een strategie nodig? En waarom dan? En hoe kom je tot een goede strategie? Een strategie is in ieder geval geen lijvig boekwerk wat in een kast belandt. Daar blijft het plan namelijk vaak liggen. Hou het daarom simpel en kom tot de essentie.

''It takes a touch of genius to regain simplicity''   

Een strategie is simpelweg een plan waarmee gestelde doelstellingen worden bereikt. Hoe ga je doelen bereiken, welke middelen heb je nodig en hoe zorg je dat kansen optimaal benut worden. Kortom, bij een strategie maak je keuzes.

 Een goede strategie dient daarnaast niet top-down ontwikkeld te worden, maar moet gedragen worden door de gehele organisatie om tot leven te komen. Een goede strategie is gemakkelijk te onthouden en eenvoudig uit te leggen. Medewerkers dienen daarom op de juiste wijze betrokken te worden zodat ook de uitvoering van de strategie succesvol wordt. De volgende aspecten zijn van belang voor de ontwikkeling en implementatie van een levende strategie. Strategie is immers executie.

Bij CXN kunnen we je hiermee verder helpen. Wil je hierover eens sparren? Neem dan contact met ons op.

 • Intiem
  Intiem

  Persoonlijke, directe communicatie naar medewerkers in plaats van top-down informatie. Praten mét medewerkers en niet tegen medewerkers.

 • Interactief
  Interactief

  Medewerkers nauw betrokken laten zijn bij het ontwikkelen van de strategie.

 • Inclusief
  Inclusief

  Interne communicatie opstarten bij de start van het proces en niet pas als de strategie gereed is.

 • Inspirerend
  Inspirerend

  Een strategie moet medewerkers in hoofd en hart kunnen raken.

Bekijk meerdere cases

Meer weten over strategie?

Neem contact op, we helpen graag!

René van Doorn

René

Strategie & creatie rene@cxn.nl